به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، تا امروز پشه آئدس اجیپتی در ۱۰ منطقه کشور مشاهده شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان – ۲ گونه پشه آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس به عنوان گونه‌های مهاجم شناخته شده‌اند که بیماری‌هایی نظیر تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا و ... را به انسان منتقل می‌کنند.

امروز (دوشنبه ۲۵ فروردین ماه) نشست بررسی وضعیت پشه آئدس و اقدامات انجام شده برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آن با حضور رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان و جمعی از مسئولان این دانشگاه برگزار شد.

دکتر قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در این نشست گفت: تا امروز پشه آئدس اجیپتی در ۱۰ منطقه کشور از جمله بندرلنگه، چابهار و برخی جزایر جنوبی مشاهده شده و از ۲۶ اردیبهشت تا پایان سال ۱۴۰۳ بیش از یک هزار و ۱۰۰ مورد تب دنگی در کشور تأیید شده که ۹۱۰ مورد آن انتقال محلی بوده است.

او افزود: بیشتر این موارد در چابهار بوده و برخی افراد سابقه سفر به کشور‌های همسایه مانند امارات، پاکستان، عمان و افغانستان داشته‌اند، اما اقدامات کنترلی در مبادی ورودی و مناطق پرخطر در حال اجرا است.

آخرین وضعیت پشه آئدس در گیلان

دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای پایش و مراقبت‌های مربوط به آن گفت: پشه آئدس آلبوپیکتوس مرداد ۱۴۰۲ در بندر انزلی مشاهده شد و تاکنون در ۱۷ شهرستان استان نیز گزارش‌هایی از آن ثبت شده، اما خوشبختانه هیچ موردی از انتقال بیماری در گیلان نداشته‌ایم.

او افزود: با توجه به گردشگرپذیری گیلان و جمعیت شناور بالا نیاز است که در برنامه‌ریزی‌ها و اعتبارات، این موضوع در نظر گرفته شود چرا که آموزش عمومی، بهسازی محیط و آماده بودن سیستم درمان از اولویت‌های ما است.

در پایان این نشست بر همکاری میان نهاد‌های اجرایی، مشارکت مردم و ادامه اقدامات کنترلی برای حفظ سلامت در استان گیلان تأکید شد.

منبع: گیل‌وب‌دا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.